CARA INGIN MELAJUKAN MOZILLA FIREFOX


mozilla


Salam...
Anda mungkin pernah menghadapi situasi internet slow. Bila buka youtube atau movie online selalu je sangkut bila time loading. So, Abg Grey ada tips nak bagitau korang bagaimana nak melajukan Internet Browser anda kepada 3 kali kelajuan daripada biasa (hanya untuk Mozilla Firefox sahaja tau).

Anda hanya perlu arahan di bawah ini:

1. Buka Firefox anda, dan taip kat address tu —-> about:config

2. tengok config tu dan scroll down sampai jumpa skrip tersebut
network.http.pipelining 
network.http.proxy.pipelining 
network.http.pipelining.maxrequests
3. double click kat situ utk tukar false tu kepada true, contohnya -
network.http.pipelining – true
network.http.proxy.pipelining – true 
network.http.pipelining.maxrequests - 30 (sekali request 30 mai)
4. pastu type skali lg —–> about:config dan select New -> Integer dan paste skrip tersebut —>
nglayout.initialpaint.delay 
set kepada 0
dan kita restart firefox (tutup dan buka semula)
kita boleh test… sepatutnya akan melajukan 2 hingga 3 kali lebih laju daripada biasa.. Selamat mencuba ye!!

2 Comments
Comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More