TIKET FINAL PIALA MALAYSIA 2011 MAHAL?


29 Oktober ini pertembungan yang dijangka hebat dalam Final Piala Malaysia 2011 antara Negeri Sembilan menentang Terengganu jam 8:45 malam. Bahangnya sudah kian terasa. Apatah lagi gerai disana sini sudah mula menjual jersi kerdua-dua pasukan samada original atau tiruan.

Cuma yang tak 'best'nya, harga tiket yang diumumkan oleh FAM semalam iaitu RM50 bagi semua tempat duduk samada tempat duduk biasa atau grandstand. Alasan yang diberikan adalah untuk membasmi ulat tiket. Memang tak logik lah alasan yang diorang bagi. Cuba korang harga tiket tu sama dengan harga ketika Malaysia menentang pasukan Arsenal, Liverpool dan Chelsea.

Aku rasa peminat bolasepak negara dah mula meluat dengan FAM ni. Dah mula ambil kesempatan atas sambutan peminat bolasepak terhadap pasukan tempatan sudah kian meningkat dengan ketara sejak akhir2 ini. Tengok kat 'wall' Facebook N9 Futbol pun cukup lah. Ramai sangat yang kecewa. Termasuklah aku sekali. Penyokong pasukan Terengganu lagi lah hampa. Mereka terpaksa menanggung kos yang lebih tinggi kerana perjalanan mereka agak jauh ke Shah Alam berbanding dengan penyokong Negeri Sembilan. Ditambah pula dengan harga tiket yang tinggi. Camna stadium nak penuh kalau camni sikap FAM? Langsung taknak hargai kesetian penyokong bolasepak tempatan!

*p/s: Harap2 pasni FAM turunkan sikit harga tiket tu. Kalau boleh harga yang sama macam tahun lepas, RM30 je.

2 Comments
Comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More