CARA NAK LAJUKAN GOOGLE CHROME

Sebelum ni aku pernah masukkan entri tentang CARA NAK LAJUKAN MOZILLA FIREFOX. Dah ramai yang berjaya menggunakan cara tersebut. Tapi, kali ni aku dah ada cara baru bagaimana nak lajukan Google Chrome pulak. So, korang ikut je arahan yang aku bagi ni.

1. Buka Google Chrome.
2. Klik "Customize and control Chrome" (logo spanar) yang berada di sebelah penjuru kanan. Kalau korang masih tak faham, korang tgk pic kat bawah ni.
3. Klik "Options".
4. Klik tab "Under the Hood" atau "Under the Bonnet".
5. Kemudian buang 'tick' pada:
  • "Use a web service to help resolve navigation errors" atau "Show suggestions for navigation errors"
  • "Use a prediction service to help complete searches and URLs typed in the address bar" atau "Use a suggestion service to help complete searches and URLs typed in the address bar"
  • "Automatically send usage statistics and crash reports to Google" atau "Help make Google Chrome better by automatically sending usage statistics and crash reports to Google"
6. Pastu, korang klik butang "Change proxy setting".
7. Pastu, korang klik butang "LAN Settings".
8. Sila periksa "Automatically detect settings" samada ber'tick' atau tak. Jika masih ber'tick', sila buangkan 'tick' tersebut.
9. Klik butang 'OK'. Kemudian, 'restart' Google Chrome (tutup dan buka semula).
10. Siap.

Selamat mencuba!

4 Comments
Comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More