KISAH JURUGAMBAR TERLAMPAU

KERATAN YANG DIAMBIL DARI HARIAN METRO

Menjadi-jadi betul budak2 sekarang ni, Mudah sangat terpengaruh semata-mata nak cepat glamor. Hingga sanggup menggadai maruah kerana nak ikut jalan "short cut" tanpa perlu bersusah-payah seperti model2 lain.

Kita kena ingat, tiada jalan pintas dalam dunia ni kalau nak berjaya dalam sesuatu bidang yang kita ceburi. Semuanya bergantung kepada usaha dan doa korang. 

Aku x pasti la samada rakan2 fb aku  ada yang terkena atau tak dengan kes yang telah dipaparkan oleh Harian Metro bertarikh 17 Nov 2011 (Khamis) mengisahkan seorang jurugambar atau 'photog' (perkataan yang biasa disebut oleh talent2 dalam fb) yang menyamar sebagai pengujibakat yang hanya menggunakan bilik hotel untuk dijadikan 'studio'. Sekurang-kurangnya 15 orang telah mangsa dimana mereka telah dibogelkan dan perlu melakukan hubungan seks sebagai syarat untuk menjadi model terkenal.

Aku pun pelik kenapalah diorang ni tak  boleh fikir yang diorang tu sebenarnya kena tipu? Selidiklah betul2 dulu. Harap2 takde la kawan2 fb aku yang kena tipu macam tu..

0 Comments
Comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More