MY POSTER 1

Poster Terbaru.. Kredit kepada Huzaimi Mat Zali

MY POSTER 2

Poster Terbaru.. Kredit kepada Huzaimi Mat Zali

BERSAMA DENGAN TUN DR MAHATHIR MOHAMAD

Inilah kenangan yang tidak mungkin ABG GREY lupakan sepanjang hidup ABG GREY..

ITS ME, ABG GREY...

Kenalilah diriku melalui blog ini...

BERLATARBELAKANGKAN GUNUNG KINABALU

Gambar ini diambil semasa dalam perjalanan ke Ranau..

DI NABALU

Lokasi ini adalah antara lokasi yang selalu mendapat perhatian jurugambar kerana terdapat ruangan khas untuk mengambil gambar gunung tersebut dengan lebih dekat..

SELAMAT PENGANTIN BARU FARID KAMIL DAN DIANA DANIELLE


Selamat pengantin baru diucapkan kepada pelakon filem Hantu Gengster iaitu Farid Kamil dan Diana Danielle. Semoga kekal ke akhir hayat. Abg Grey ada letak beberapa pic ehsan daripada Rotikaya dan Beautifulnara.




Kalau nak tengok pic2 lain, sila jenguk entri:
Gambar: Sekitar Majlis Pernikahan Diana Danielle & Farid Kamil

Bagi yg nak info lebih lanjut, korang leh jenguk entri ni:
Farid Kamil Dan Diana Danielle Sah Suami Isteri Dengan Sekali Lafaz (Rotikaya) atau
Majlis Pernikahan Farid Kamil Dan Diana Danielle (Beautifulnara)

KESIAN SI IBU LUMPUH


Apa jenis punya anak la??? Sampai hati dia boleh biarkan ibunya yg lumpuh tinggal terkontang-kanting di sebuah bilik hotel bajet di Jalan Raja Muda Musa, Kampung Baru, di sini, sejak empat hari lalu. Ni la "Si tanggang" zaman moden. Harap2 Allah akan membalasnya kelak. 







Sedih betul aku tonton video ni. Jangan la korang buat emak korang macam ni ye..

CARA NAK REMOVE FACEBOOK TIMELINE


Selama ni mesti korang pening dan rimas bila dah guna Facebook Timeline kan? Dah lah susah nak guna. Lebih2 lagi pada yang baru nak belajar main FB ni. So, aku dah dapat cara yang terbaru utk remove Timeline yang telah buat "semak" dalam FB ni.

Korang cuma download mengikut browser (Mozilla, Chrome atau I.E) yang korang guna. Kalau korang guna Mozilla, download guna Mozilla la ye..




Bila dah siap "download", korang "restart" (tutup dan buka semula) browser korang. Pastu, korang share la pada kengkawan korang ye. Jangan kedekut ilmu. Sharing is Caring..

KENAPA RAMAI YG MENANTI i PHONE 5?


Apple inc. akan melancarkan telefon pintar terbaru mereka iaitu i Phone 5 tak lama lagi. Kelebihan yag ada pada telefon ini pasti akan membuatkan korang rasa kagum. Apa tak nya, teknologi "hologram" akan diaplikasikan dalam telefon ini. Selain itu, ia juga amat nipis.


Nak tau apa kelebihan hologram dan lain2 lagi dalam telefon ini? Saksikan video ni:


FILIPINA VS MALAYSIA LIVE STREAMING DAN KEPUTUSAN PENUH

  VS 
         FILIPINA                                                    MALAYSIA

LIVE STREAMING @ MASYUKMAUN



KEPUTUSAN PENUH:


Filipina 1-1 Malaysia
Jaringan: Wolf -m34 (Filipina), Shakir Ali -m90+1 (Malaysia)

PERGH!!!! LRT NAK JATUH!!!


Apa korang rasa kalau korang ada kat dalam tren yag depan skali tu? Mesti korang ngeri kan? Masa tu la baru nak ingat Tuhan. Takut2 tak sempat nak ber"tobat". Hehehe.. Menurut laporan, kejadian ini berlaku berhampiran dengan Sentul atau Titiwangsa (tak pasti la mana yg betul). So, aku pun masih belum dapat pengesahan sepenuhnya. Kita tunggu je la laporan penuh berkaitan kejadian ni ye. Sebab tu aku taknak buat andaian lebih2. Wait and See ok..

KITAB INJIL BERUSIA 1500 TAHUN AKAN DIPAMERKAN


Senaskhah kitab Injil berusia 1,500 tahun yang mengandungi ramalan Nabi Isa mengenai kedatangan Nabi Muhammad akan dipamerkan tidak lama lagi di Muzium Etnografi Ankara. Kitab tersebut turut menarik perhatian Vatican apabila pemimpin agama Roman Katolik, Pope Benedict XVI, dilaporkan meminta untuk melihat kitab itu, yang disembunyikan di Turki sejak 12 tahun lalu.

Berikutan persamaannya dengan pandangan Islam mengenai Nabi Isa, Gereja Kristian menghalang maklumat itu daripada disebarkan dan diketahui ramai selama bertahun-tahun. Dalam Islam, Nabi Isa dilayan sebagai manusia, bukan Tuhan. Ia menolak idea Holy Trinity dan penyaliban serta mendedahkan ramalan Nabi Isa mengenai kedatangan Nabi Muhammad. Dalam satu versi kitab Injil itu, Nabi Isa dikatakan bercakap dengan paderi: Bagaimana hendak memanggil penyelamat itu? Dia Muhammad adalah nama diberkati. 

Kitab tersebut ditulis dengan menggunakan bahasa Aramaik dipercayai serupa dengan bahasa Hebrew. Semoga pendedahan ini akan membuka mata banyak pihak terutama kepada pihak yg ingin memesongkan akidah umat Islam.

BIADAP SUNGGUH ERYKAH BADU!!!!

Memang sungguh tak beradap! Meletakkan tatu Allah dibadan yang disertakan dengan tatu yang berlambangkan syaitan adalah sesuatu yg tak boleh diterima oleh umat Islam seluruhnya. Berdasarkan tatu yg ada pada badannya, aku rasa penyanyi yg bernama Erykah Badu ni mungkin terlibat dgn Freemason atau Iluminati. Boleh la aku cakap yg ni semua adalah permainan org Yahudi kerana mereka memang suka mempermainkan umat Islam. Korang tengok foto kat bawah ni, yg bertanda panah tu adalah tatu yg dibuat dgn  nama Allah. Kurang ajar kan?

Erykah Badu

CHINADOLL BAWA HIV KE MALAYSIA!!!

Artikel dari HARIAN METRO

Sape yang pernah buat hubungan seks dengan pelacur warga China??? Sila angkat kaki ye! Untuk pengetahuan korang, sebenarnya kebanyakan pelacur warga China atau lebih dikenali sebagai ChinaDoll ni telah sah menghidapi HIV positif. Kebanyakan mereka telah tahu ajalnya akan tiba bila2 masa je. Sebab tu mereka berlumba-lumba ke sini semata-mata utk mengumpul duit sebelum mereka mati. So, kepada korang yang pernah "ehem2" dgn ChinaDoll ni dinasihatkan supaya pergi periksa darah korang kat klinik atau hospital yang berhampiran ye. Adios..

MOTORSIKAL PALING LAJU DALAM DUNIA

Korang tau x, motorsikal apa yang paling laju dalam dunia??? Korang mesti x pernah tgk motor ni kan? Sekarang aku nak bagitau korang satu rahsia. Korang tgk foto kat bawah ni:

Amacam? Nak beli x?

BILA WANITA KENCING BERDIRI

Apalah nak jadi dengan dunia sekarang ni? Perempuan pun dah pandai kencing berdiri!!! Biar betul! Korang fikirlah sendiri la ye... Ish3x...

PATUTKAH PUSAT ASUHAN KANAK2 BUAT BEGINI???

Sekarang ni banyak pulak cerita2 tentang kematian bayi2 yang mati akibat tersedak susu di pusat2 asuhan kanak2. Bukan semua yang pusat2 tersebut bermasalah. Cuma hanya segelintir je. Tapi yang segelintir ni lah yang busukkan nama pusat2 asuhan yang lain. Korang tengok je video ni. Pasti korang pun geram. Kan? Harap pihak berwajib memantau perkara ni..






IZWAN PILUS TELAH MENINGGAL DUNIA

 Pengumuman yang diumumkan di Twitter Aeril Af7

Kita telah kehilangan seorang lagi anak seni iaitu Izwan Pilus. Berita tersebut disampaikan melalui Twitter adiknya iaitu Aeril Af7. Diberitakan bahawa arwah meninggal dunia pada jam 6:15pm akibat jangkitan kuman pada paru2. Semoga roh arwah dicucuri rahmat. Al-Fatihah..

Foto terakhir arwah Izwan Pilus

JAMBATAN GANTUNG YANG MENGERIKAN


Cuba kita foto diatas ni. Memang mengerikan. Ia sebuah jambatan gantung di sebuah perkampungan di Indonesia. Ia telah rosak akibat banjir besar yang telah melanda kampung tersebut. Tetapi ia tak menghalang penduduk disitu utk terus menggunakannya. Korang berani naik ke jambatan gantung tu ke? Hehehehe..

TOLONG UNDI GUCCI LIANA !!!

Salam kengkawan semua.. Tolong undi sahabat ku ini, GUCCI LIANA.

Cara nak undi:

1. LIKE pages ni Pages Al Shawls (kalau tak LIKE, korang tak boleh nak LIKE foto pada langkah seterusnya)

2. Pastu, klik foto kat bawah ni 

3. Pastu, LIKE (kalau rajin, komen la sekali ye)

Sekian..

p/s: Marilah beramai-ramai sokong dia ye. Thanx..

AKHIRNYA AMALINA MENJAWAB SEGALA TOHMAHAN TERHADAPNYA


Gosip panas yang melanda pelajar cemerlang yang mencapai 17A dalam SPM tahun 2004 iaitu Nur Amalina Che Bakri ini bagaikan tsunami yang melanda dirinya. Sejak tersebarnya gambar dia berparti dengan rakan2nya yang dipercayai telah digodam dalam Facebook miliknya, tak henti2 tohmahan terhadap dirinya itu.


gambar yang dicuri dari Facebook Nur Amalina

Manakan tidak, selama ini boleh dikatakan dia menjadi idola setiap pelajar. Sopan, bertudung dan bijak. Itulah yang kita nampak pada masa lalu. Setelah pelbagai tohmahan yang dilemparkan tanpa henti2, maka akhirnya dia sendiri tampil untuk menjawab isu panas tersebut. Sehubungan itu, dia memohon kepada yang melemparkan tuduhan terutamanya para blogger agar menghentikan segera tuduhan tersebut.

Ibunya pula berkata anaknya bukanlah liar seperti yang didakwa ramai pihak. Amalina memang tidak bertudung dan pakaian yang dipakainya semasa parti tersebut pula adalah pemberian ibunya itu. Amalina sentiasa berusaha gigih dalam pengajiannya. Adakalanya, dia mengulangkaji pengajian sehingga lewat malam. Itulah pengakuannya ibunya sendiri.

Inilah video jawapan dari Amalina yang dirakam melalui Skype:





p/s: jangan suka menuduh tanpa usul periksa. kepada Amalina, jgn putus asa ye. sekarang kamu dah glamor balik. semoga berjaya dalam pengajian mu.

WAJAH KERETA MASA DEPAN

Ada beberapa gambar kereta2 masa depan yang tak mustahil akan berada di jalanraya tak lama lagi. Rekabentuk yang lebih futuristik yang pastinya akan membuatkan peminat2 kereta teruja untuk memilikinya. Syarikat automotif seperti BMW, Ferrari, Mercedes, Honda, Toyota dan tak ketinggalan juga kereta nasional Proton juga telah merekabentuk kereta masa depan atau lebih dikenali sebagai Vision Car.

BMW

 AUDI

 FERRARI

 HONDA

TOYOTA

MERCEDES

PROTON

CITROEN

BUGATTI

PEUGEOT

p/s: yang pastinya, kereta2 di atas ni lebih mesra alam dan menjimatkan minyak. abg grey dah tak sabar2 nak beli ni..

HAIWAN YANG PATUT KORANG BELA KAT RUMAH

Haiwan yang biasa kita tengok kat rumah adalah kucing, hamster, iguana, anjing (non-muslim) dan macam2 lagi lah. Bagi aku, haiwan ni dah biasa sangat lah. Apa kata korang bela kat rumah korang haiwan2 yang ni pulak.





kurazira




burung




kangganga

badayam




lembuda
p/s: ni sekadar idea aku je tau. selamat membela ye. hehehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More